Moedige Gesprekken voor Medisch Professionals

Proeverij
5 juni van 17.30 – 20.00 uur in Leiden
Bijdrage € 42,50. Meld je hier aan: …….

Programma 2020
op vrijdag 25, 26 en 27 september, in centrum van het land
Prijs € 1.495,- inclusief twee overnachtingen. Schrijf je hier in ……..

Ontdek in een vertrouwde omgeving met vakgenoten hoe je in je intensieve werkomgeving omgaat met jouw professionaliteit, je betrokkenheid en je zoektocht naar balans en ontwikkeling.

Als medisch professional werk je vaak onder hoge druk. Veel van je tijd, aandacht en energie besteed je aan de inhoud van het werk en de patient. Maar hoeveel aandacht besteed je aan de kwaliteit van de samenwerking met anderen, aan aan je eigen werkvoldoening en de balans met andere delen in je leven?

Vanuit je gedrevenheid en je betrokkenheid moet je regelmatig kiezen op het kruispunt van het werk, thuis en jezelf. Hoe zorg je voor een goede balans? Je hebt veel te incasseren, maar hoe geef jij op tijd je grenzen aan? Hoe werk je optimaal samen met steeds weer andere mensen en teams? Wat betekent dit werk eigenlijk echt voor je? Welke volgende stap wil jij nemen in je loopbaan? Dit zijn enkele vragen die aandacht verdienen.

Naast het onderhouden van je vakkennis en vaardigheden, is het van vitaal belang om persoonlijke groei en ontwikkeling voldoende aandacht te geven.

We organiseren hiertoe een intensief ontwikkelingsprogramma voor minimaal 10 en maximaal 18 deelnemers. Zij zijn net als jij medisch professionals, die hetzelfde ervaren over onderwerpen die wel belangrijk zijn en toch vaak te weinig aandacht krijgen. Wij geloven in de kracht van een gerichte vragen en een oprecht gesprek, het moedige gesprek. Gesprekken met anderen, maar vooral met jezelf.

In dit programma krijg je meer zicht op je wie je bent en hoe je wilt werken, kies je bewuster en krijg je handvatten om meer eigenaarschap te nemen.

Het programma bestaat uit drie dagen – met twee overnachtingen – vrijdag vanaf 12.00, zaterdag van 09.00 tot 20.00 en zondag tot 13.30.

Vooraf doen we een zorgvuldige intake. Via een formulier en een telefonisch gesprek stemmen we de inhoud en de verwachtingen optimaal met elkaar af.

Dag 1: Na het welkom en de onderlinge kennismaking maken we afspraken over een optimale leeromgeving. Daarna stemmen we af welke leervragen iedereen heeft. We nemen je mee in de context en verdieping van het aangaan van moedige gesprekken. In de avond krijg je meer inzicht in wie je bent, onder andere via feedback op jouw unieke uitnodigende kracht.

Dag 2: In de ochtend gaan we in op wat moedige gesprekken zijn en welke jij te voeren hebt. Hierbij is er een grote koppeling met jouw praktijkvoorbeelden. In de avond staan jouw koers en principes centraal. Hier diepen we van waaruit jij werkt verder uit.

Dag 3: In de ochtend besteden we aan de inzichten en voorgenomen acties waarover je eigenaarschap wilt nemen. Welke beloften en verzoeken heb jij en welke afspraken wil je maken? Welke moedige gesprekken ga jij aan?

De oefenvormen zijn zeer divers: plenaire toelichting, in kleine groepen onderling bevraging, schrijven, presenteren voor de groep en wandeling. In de ochtenden zijn er vertragende oefeningen in de vorm van meditaties. Stilstaan is de basis van vooruitgang.

Wij – de begeleiders Tina van Hemel – Rintjap, Carlos Elzo Kraemer & Walter Berghoef – wisselen elkaar hierin af. Wij zullen steeds een onderwerp plenair behandelen en daar in 3 kleine groepen verder op ingaan.

De prijs voor deelname bedraagt € 1.495,00 exclusief btw. Dit is inclusief twee overnachtingen . Via dit formulier kun je jezelf aanmelden of een toelichtend gesprek aanvragen.

Wil je een eerste kennismaking, kom dan naar de proeverij op 5 juni in Leiden.