ZichtopElkaar

ZichtopElkaar 

On-line sessie over het echte contact !

Van elkaar te weten hoe het ├Ęcht met je is, is sowieso al een lastig gesprek. Vaak verdwijnt de aandacht hiervoor naar de achtergrond. Wat mensen beleven bepaalt het werk en hoe mensen werken bepaalt wat ze beleven. Maar als je je alleen maar richt op effectiviteit, effici├źntie en de inhoud dan richt dat schade aan.

Daarom – zeker in deze tijd – verleggen we de “agenda van aandacht”. We reiken iedereen in de organisatie handvatten aan om juist die gesprekken wel te voeren, niet alleen maar ook met elkaar en ieders leidinggevende. In een on-line sessie gaan we in op de noodzakelijke verschuiving van de aandacht, de onderwerpen die langskomen en de rol van leidinggevenden.

Iedereen vult vervolgens haar of zijn eigen scores op onderwerpen als welzijn, beleving, betrokkenheid, balans, benut potentieel en ontwikkeling. Van zowel nu, een half jaar geleden als het gewenste niveau over een half jaar. Daarna krijgt iedereen het materiaal toegestuurd om er zelf nog eens toelichting bij te vinden, het gesprek aan te gaan en actie te nemen.

Dit is niet het zoveelste medewerkerstevredenheidsonderzoek. De cijfers worden namelijk niet opgeteld en gebruikt door het management. Ieder gaat vanaf dat ene moment, met gelijke onderwerpen en gelijke taal aan de slag. De verantwoordelijkheid ligt daarmee bij het individu, daar waar het hoort.

Voor de leidinggevenden is er een cruciale rol weggelegd, want zij moeten deze gesprekken leiden en mogelijk maken. Daartoe krijgen zij een korte (on-line) training vooraf.

Op deze wijze start je het gesprek in de organisatie over wat zo nodig is en aandacht vraagt. 

    • Wil je weten hoe dit in en voor je eigen organisatie van nut kan zijn, neem dan contact op via 0651444000