Mascha Löschmann

Mascha Loschmann is vanaf haar jeugd geboeid door twee werelden, het Duitse en het Nederlandse, non-verbale en verbale taal, het gesprokene en het ongesprokene, de congruentie en incongruentie in de mens. Door verschillende studies, zowel in het lichamelijke als in het psychologische en in dans/ beweging, heeft ze de afgelopen 25 jaren deze oorspronkelijke interesse, verdiept, verfijnd en bewust gemaakt.

In haar werk richt ze zich dan ook met name op het speelveld wat we als mens hebben van de schijnbare tegenstellingen. Wat we in de onderstroom en in de bovenstroom waarnemen en niet waarnemen, en hoe dat bewust of onbewust zichtbaar wordt voor de buitenwereld en je eigen binnenwereld.

De werkvormen komen vanuit haar verschillende achtergronden zoals Feldenkrais, senso-motorische ontwikkeling vanaf de geboorte, Cesar-oefentherapie, systemisch opstellingen werk, Argentijnse tango en NLP (NeuroLinguistischProgrammeren).

In leiderschapsprogramma’s via de HartWerkenGroep en de Baak verzorgt zij specifieke modules over: Leiden & Volgen; Contact en Afstemming; Ruimte en Grenzen; Presentie in Presentaties en het begeleiden van rolspellen rond moedige gesprekken.