Mascha Löschmann

Mascha Loschmann is vanaf haar jeugd geboeid door twee werelden, het Duitse en het Nederlandse, non-verbale en verbale taal, het gesprokene en het ongesprokene, de congruentie en de incongruentie in de mens. Door verschillende studies, zowel in het lichamelijke als in het psychologische, en in dans/ beweging, heeft ze de afgelopen 25 jaren deze oorspronkelijke interesse, verdiept, verfijnd en bewust gemaakt. Het woord afstemming is hierin een sleutelwoord.

Na een degelijke achtergrond in de senso-motorische en lichamelijke revalidatie opleidingen in de reguliere gezondheidszorg, is ze uiteindelijk weer terug bij hoe het oorspronkelijke van iemands diepte meer voelbaar te krijgen, zodat iemand tot een grotere congruentie kan komen van zichzelf, in zichzelf naar de buitenwereld toe.

In haar werk richt ze zich dan met name op het speelveld wat we als mens hebben van de schijnbare tegenstellingen. Wat we in de onderstroom en in de bovenstroom waarnemen, en niet waarnemen, en hoe dat bewust of onbewust zichtbaar wordt voor de buitenwereld en je eigen binnenwereld.

Hierin gebruikt ze tools tot haar beschikking uit onder andere Systemisch werken, relatie coaching, Vita coaching, Heart intelligence, NLP en Feldenkrais.

In reflectie- en leiderschapsprogramma’s in de HartWerkenGroep en met De Baak verzorgt zij specifieke modules over: Leiden & Volgen; Contact en Afstemming; Ruimte en Grenzen; Presentie in Presentaties en het begeleiden van rolspellen rond moedige gesprekken. Daarnaast begeleidt individuen in hun zoektocht naar de eigen waarachtigheid.