Moedige Gesprekken voor Medisch Professionals

3 daags programma met vakgenoten

2, 3 en 4 oktober 2020
Hilversum

Ontdek in een vertrouwde omgeving met vakgenoten hoe jij, in je intensieve werk, omgaat met jouw professionaliteit, je betrokkenheid en je zoektocht naar balans en ontwikkeling.

We organiseren dit intensieve ontwikkelingsprogramma voor minimaal 10 en maximaal 18 deelnemers. Zij zijn, net als jij, een medisch professional die hetzelfde ervaren met situaties en onderwerpen, die enorm belangrijk zijn en toch vaak te weinig aandacht krijgen. 

Wij geloven in de kracht van gerichte aandachtige vragen en van een oprecht gesprek, het moedige gesprek. Gesprekken met anderen, maar vooral met jezelf. 

In dit programma krijg je meer zicht op je wie je bent en hoe je wilt werken, kies je bewuster en krijg je handvatten om meer eigenaarschap te nemen. Het programma bestaat uit drie dagen – met twee overnachtingen – vrijdag vanaf 12.00, zaterdag van 09.00 tot 20.00 en zondag tot 13.30. 

Overzicht:
Vooraf doen we een zorgvuldige intake. Via een formulier en een telefonisch gesprek stemmen we de inhoud en de verwachtingen optimaal met elkaar af.

Dag 1:
Na het welkom en de onderlinge kennismaking maken we afspraken over een optimale leeromgeving. Daarna stemmen we af welke leervragen iedereen heeft. Daarna onderzoek je jouw successen. Welke pieken heb je al mogen beleven? Welke dalen hebben je levenspad beïnvloed? Vervolgens nemen we je mee in de context en verdieping van het aangaan van moedige gesprekken. In de avond krijg je meer inzicht in wie je bent, onder andere via feedback op jouw unieke uitnodigende kracht.

Dag 2:
In de ochtend gaan we in op wat moedige gesprekken zijn en welke jij te voeren hebt. Deze zijn gebaseerd op jouw zelf ingebrachte praktijksituaties. In de avond staan jouw koers en principes centraal. Welke bestemming kies je nu en hoe ga je daar komen? Bovenal: wat zijn jouw waarden, principes en criteria die je hierbij hanteert?

Dag 3:
In de ochtend besteden we aan de inzichten en voorgenomen acties waarover je eigenaarschap wilt nemen. Welke beloften en verzoeken heb jij en welke afspraken wil je maken? Welke moedige gesprekken ga jij aan?

De oefenvormen zijn zeer divers: plenaire toelichting, in kleine groepen onderling bevraging, schrijven, presenteren voor de groep en wandeling. In de ochtenden zijn er vertragende oefeningen in de vorm van meditaties. Stilstaan is de basis van vooruitgang. Na de verdieping van het programma laten we je met praktische beloften naar huis gaan.

Wij – de begeleiders Tina van Hemel – Rintjap, Carlos Elzo Kraemer & Walter Berghoef – wisselen elkaar hierin af. Wij zullen steeds een onderwerp plenair behandelen en daar in 3 kleine groepen verder op ingaan. 

De prijs voor deelname bedraagt € 1.495,00 exclusief btw. Dit is inclusief twee overnachtingen . Via dit formulier kun je jezelf aanmelden of een toelichtend gesprek aanvragen.

Wil je een eerste kennismaking, doe dan mee aan de on-line introductie introductie op 5 juni in Leiden.